fbpx
Сьогодні
14:24 27 Чер 2019

Балух заявив про початок нового голодування

В березні місяці український активіст і політичний в'язень Володимир Балух був етапований з Керченської колонії в розпорядження УФСІН вТверській області. Адвокат Данило Берман розповів про стан політв'язня.

Про це передає "Новая газета".

Щодо його стану станом на вчора адвокат розповів : "Відчував себе погано, головний біль, озноб, судячи з усього, тиск мучить (він, до речі, кілька разів під час розмови зі мною замовкав і просто хапався за голову, стискав її, видно було, як людині погано і боляче)".

Як повідомляє Берман, Балух бажав побачити українського консула, однак адміністрація це проігнорувала. Тож уже з учорашнього вечора політв'язень почав нове голодування.

На питання,чи Балух вимагає лише консула, адвокат відповів: "Ні, є ще вимоги: Володимир Григорович вимагає повернути псалтир, теплу білизну і светр. І я вам так скажу: навіть якщо за правилами в ШІЗО не можна мати теплу білизну, нехай я буду виглядати непрофесійно, але мені плювати на ці правила, бо я знаю, що метою покарання не повинні бути приниження людської гідності і прямі знущання…"

"Вважаю, що вимоги Балуха цілком зрозумілі, адекватні, у виконанні його прохань немає нічого неможливого", – підкреслив адвокат під кінець.

Нагадуємо, що 29 березня Балуха етапували у колонію в Тверській області РФ із Керчі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: