fbpx
Сьогодні
16:47 26 Чер 2019

Суд відпустив причетного до штурму Майдану Щеголєва додому

Обвинуваченого у справі штурму Майдану екс-главу СБУ Києва Олександра Щеголєва відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє Insider.

На Щеголєва поклали обов'язок носити електронний браслет. Суддя зазначив, що ухвала суду апеляційному оскарженню не підлягає.

На початку засідання захисники просили змінити Щеголєву запобіжний захід на будь-який не пов'язаний із триманням під вартою. Адвокат Валентин Рибін заявив, що ніяких ризиків не існує. Він посилався на два нещодавніх рішення Конституційного суду, зокрема про можливість обвинуваченим оскаржувати кожний запобіжний захід.

Водночас прокурор Супрун акцентував, що не надано ніякої інформації, яка б спростовувала ризики.

Утім, Шевченківський суд ухвалив задовольнити клопотання сторони захисту. Суд змінив запобіжний захід Щеголєву на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

Олександра Щеголєва звинувачують у введенні в дію антитерористичної операції ввечері 18 лютого 2014 року на Майдані Незалежності, а також введення в дію плану «Бумеранг». Обвинувачення інкримінує Щеголєву 10 загиблих і 124 поранених. В його справі налічують 117 томів. Сукупність цих злочинів передбачає довічне ув'язнення.

Раніше снайпера, який вбив майданівця, відпустили під домашній арешт.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: