fbpx
Сьогодні
Фото 23:10 26 Чер 2019

Під Слов'янськом встановили пам'ятний знак загиблим у 2014 році українським воїнам

Фото dn.gov.ua

26 червня біля селища Мирне Слов'янського району на Донеччині відбулось урочисте відкриття пам'ятного знаку, присвяченого учасникам АТО, які загинули під час бою рівно 5 років тому, 26 червня 2014 року.

Тоді в результаті першої танкової атаки терористів на блокпост №1 загинули троє бійців 95-ї окремої аеромобільної (в той час) бригади старший солдат Добрянський Максим Сергійович (1988 р.н.), солдат Ващук Ігор Олександрович (1994 р.н.), сержант Коган Андрій Ігорович (1984 р.н.) і солдат 2-го резервного добровольчого батальйону Національної гвардії України Гулик Артур Ярославович (1983 р.н.).

В урочистостях взяли участь рідні та друзі загиблих, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, керівництво Слов'янської райдержадміністрації, військові та небайдужі мешканці навколишніх населених пунктів, повідомляє прес-служба Донецька ОДА.

"Сьогодні ми зібрались вшанувати пам'ять справжніх героїв, які віддали своє життя для того, щоб ми, наші діти, наші онуки жили у незалежній та мирній країні. Про їх подвиг та подвиги інших захисників України будуть розповідати на уроках патріотичного виховання у всіх навчальних закладах. Вони навіки залишаться в наших серцях та у нашій пам'яті. Низький уклін батькам, які виховали справжніх героїв", – сказав Вадим Філашкін під час свого виступу.

Слов'янськ Рибгосп

Фото dn.gov.ua

Слов'янськ Рибгосп

Фото dn.gov.ua

Ініціатор створення меморіалу, мешканець Мирного Ярослав Золотий зазначив, що пам'ятний знак було створено за активної підтримки громадськості та районної влади та закликав місцевих мешканців піклуватись про історичне місце.

"Хлопці віддали свої життя заради миру на нашій землі, і найменше, що ми можемо зробити – забезпечити гідне вшанування їхньої пам'яті. Сьогодні ми відкрили пам'ятний знак, а вже найближчим часом почнемо висаджувати квіти та дерева на місці блокпосту. Це має велике символічне значення та береже пам'ять про наших героїв", – наголосив він.

На честь героїв, які до останнього боронили рідну землю, військовий капелан частини 3035 Національної гвардії України отець Діонісій провів пам'ятний молебень, а присутні поклали квіти до меморіалу.

Слов'янськ Рибгосп

Фото dn.gov.ua

Слов'янськ Рибгосп

Фото dn.gov.ua

Також під час вшанування пам'яті загиблих у бою біля Мирного колишній військовослужбовець НГУ Максим Петренко, який також обороняв цей рубіж, презентував книгу "Спокійної ночі", яка розповідає про останні дні Революції Гідності та перші бої антитерористичної операції 2014-го року" – зазначається в повідомленні.

Читайте також статтю: Перша танкова атака бойовиків. Трагедія блокпосту №1 під Слов'янськом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: