fbpx
Сьогодні
14:05 25 Чер 2019

Опубліковані свіжі рейтинги лідируючих партій до парламенту

До Верховної Ради можуть пройти п'ять партій. Про це свідчать результати нового опитування, яке провели Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка та центр "Соціальний моніторинг".

Як і раніше із суттєвим відривом лідирує "Слуга народу" — за партію готові проголосувати 45,3% серед тих, хто визначився та планує взяти участь у голосуванні, але підтримка партії все ж впала на 2.3%.

За "Слугою народу" йдуть "Опозиційна платформа — за життя" Бойка-Медведчука — 12,1%; "Батьківщина" Юлії Тимошенко — 8,8%; "Європейська солідарність" Петра Порошенка — 8,4%; "Голос" Святослава Вакарчука — 6,8%.

Інші партії мають рейтинг, який не дозволяє їм подолати 5-відсотковий бар'єр для потрапляння в парламент. Найбільші шанси досягнути такого результату мають партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та "Сила і честь" Ігоря Смешка — 4,5% та 4,4% відповідно. За Радикальну партію готові віддати 3% голосів виборців.

Аналогічні цифри отримало й інше опитування, проведене фондом "Демократичні ініціативи" та соціологічною службою Центру Разумкова.

Нагадаємо, що ЦВК станом на 24 червня ЦВК зареєструвала 2 335 кандидатів у народні депутати України.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: