fbpx
Сьогодні
15:45 24 Чер 2019

Прокуратура звинувачує постачальника медобладнання для Охматдиту у розкраданні коштів

Керівнику приватного підприємства, який займався поставками медичного обладнання в дитячу лікарню Охматдит оголосили про підозру в розкраданні 1,6 мільйона гривень.

Про це повідомляє Громадське.

За словами речника Андрія Лисенка, посадовець представляє в Україні одного з європейських виробників медобладнання, і заволодів коштами місцевого бюджету Києва в розмірі 1,6 млн грн шляхом завищення граничної надбавки на магнітно-резонансний томограф, поставка якого здійснювалася в межах проведення тендерних процедур.

"Оголошено підозру за ч.5 ст.191 Кримінального Кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу", — зазначив Лисенко.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Лисенко додав, що на момент укладення угоди, нормативними документами Кабінету Міністрів України на вироби медичного призначення, які закуповуються за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, були передбачені граничні надбавки на рівні не вище ніж 10%, що повинні враховуватися суб'єктом господарювання при визначенні ціни товару.

Раніше Гройсман дав відповідь Тимошенко на звинувачення у розкраданні коштів ГТС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: