У Німеччині спалахнули багатотисячні кліматичні протести

У німецькому селі Хохнеукірх, поблизу однієї з найбільших вугільних шахт країни «Гарцвайлер», тисячі людей беруть участь у кліматичних протестах.

Акції протесту спалахнули після того, як лідери Європейського Союзу не змогли домовитися про план, щоб до 2050 року зробити економіку блоку кліматично нейтральною, повідомляють АР і dpa.

Фото АР

Фото АР

Сотні протестувальників вдалося тимчасово заблокувати залізничні колії, які використовувалися для транспортування вугілля, а інша група прорвалася через поліцейський кордон і увійшла в шахту. Зазначається, що мітинги проходять переважно мирно.

Фото АР

Німецька поліція мобілізувала сотні офіцерів для того, щоб запобігти блокуванню протестувальниками шахт та суміжних електростанцій.

Фото АР

Зазначимо, що 21 червня на вулиці німецького міста Аахен вийшли десятки тисяч людей на підтримку акції боротьби зі змінами клімату. Місцем проведення демонстрації став саме Аахен, оскільки поруч з ним розташовані вугільні кар'єри Гарцвайлер і Гамбах. Окрім того, за декілька кілометрів від нього розташована бельгійська атомна електростанція «Тіанж».

Фото АР

Фото АР

Пізніше 22 червня стало відомо, що під час акції протесту між мітингарями та поліцією сталися сутички, правоохоронці застосувала сльозогінний газ. Про це повідомили організатори акції – громадський рух Ende Gelände, пише Укрінформ.

"Під час акцій протесту в районі рейнських бурових шахт активісти вийшли к місцю відкритого кар'єеру Гарзвайлер. Поліція застосувала перцевий газ", – йдеться у повідомленні.

Фото Welt.de

Поліція землі Північний Рейн-Вестфалія неодноразово попереджала протестувальників про небезпеку проведення акції біля кар'єру, де висота обриву сягає 40 метрів.  Правоохоронці намагалися не допустити людей до місця видобутку, активісти проривалися через кордони. За даними правоохоронців, у сутичках з демонстрантами поранено щонайменше 6 поліцейських.

Фото Welt.de

Зазначимо, що всередині травня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що уряд обговорить, яким чином до 2050 року країна може досягти нульового рівня викидів парникових газів у атмосферу. Після місяців протестів студентів канцлер Ангела Меркель підтримала план досягнення Німеччиною нульового балансу викидів парникових газів у атмосферу до 2050 року.

Протягом минулого року студенти в Європі та по всьому світу брали участь у щотижневих акціях протесту, закликаючи уряди своїх країн вжити заходів для стримування викидів CO2, призупинення змін клімату та глобального потепління.

Свіжі дописи

  • Новини

Сирський заявив, що на Харківщині ворог намагається розгорнути наступ у тил Сил оборони

У Харківській області російські загарбники майже на 70 кілометрів розширили зону активних бойових дій та… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Роковини трагедії масової депортації кримських татар: в МЗС вшанували пам’ять жертв геноциду

З нагоди 80-х роковин трагедії масової депортації кримських татар в Міністерстві закордонних справ відбулася церемонія… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Війська рф вночі атакували Харків дронами та обстрілювали із С-300

Ворог вночі 17 травня  атакував Харків дронами-камікадзе та бив із зенітно-ракетної системи С-300. Про це… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Понад 1000 людей за три дні евакуювали з прикордоння Сумщини, – ОВА

З прикордоння Сумської області впродовж останніх днів вивезли понад тисячу людей, зокрема 200 дітей. Про… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

В Україні запустили кампанію на підтримку ЛГБТК+ військових: в чому рішення

17 травня, у міжнародний день протидії гомо-/бі-/трансфобії, на вулицях кількох міст розмістили постери з обличчями… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Саджанці бузини для створення екологічних живоплотів: плюси та мінуси

Бузина, що є родом рослин сімейства деревоподібних, зустрічається в природі у вигляді чагарників та малих… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.