fbpx
Сьогодні
14:52 22 Чер 2019

Петиція про захист дітей від сексуального насильства набрала потрібну кількість голосів

Петиція про захист дітей від сексуального насильства, що була створена минулого місяця, зібрала понад 25 тис. підписів, які необхідні для розгляду ініціативи парламентом.

Відповідна петиція розміщена на сайті парламенту.

"Для протидії "епідемії" сексуального насильства над дітьми в Україні необхідні зміни до законодавства. Ще два роки тому колектив авторів, який складається з адвокатів, представників поліції та прокуратури, лікарів, народних депутатів та кримінологів, розробив законопроект 6607, спрямований на захист дітей від сексуального насильства. Здавалося б, захист дітей від сексуальної наруги – це прямий обов'язок будь-якої відповідальної держави. Але, вже два роки законопроект проходить доопрацювання", – йдеться у петиції.

"Кожен наступний варіант (доопрацювання – Ред.) – це компроміс між правами дітей та правами злочинців", – зазначають автори.

У законопроекті пропонують 3 новації:

  • Запровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за статеві злочини щодо дітей. Мета реєстру – не допустити до роботи у дитячих закладах осіб, які раніше засуджувались за сексуальне насильство над дітьми. Реєстр напівзакритий. Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мінюст. Право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники дитячих закладів.
  •  Посилення відповідальності за статеві злочини проти дітей.
  •  Хімічна кастрація. Це не покарання, а добровільний захід медичного характеру, передбачений для осіб, які: 1.Вчинили особливо тяжкий статевий злочин проти дитини 2. Мають поставлений психіатрами діагноз – педофілія. Хімічна кастрація – це введення медичних препаратів в організм людини, які знижують статевий потяг і діють протягом певного часу.

Наразі петиція зібрала потрібну кількість голосів і Рада має її розглянути.

Нагадаємо, що Ляшко вимагав, аби Рада прийняла закон про реєстр педофілів і їх хімічну кастрацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: