fbpx
Сьогодні
17:25 22 Чер 2019

Greenpeace випустила карту з містами, які відмовляються від дизельних автівок

Організація Greenpeacе випустила карту світу, на якій можна дізнатися, наскільки різні країни і міста по всьому світу наблизилися до відмови від використання автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння

Про це йдеться на сайті організації.

Згідно з даними ООН, для того, щоб уникнути катастрофи, людство в найближчі десять років має знизити обсяги викидів CO₂ в два рази. При цьому близько 15,5% всіх викидів парникових газів пов'язані з транспортом.

Повну версію карти можна побачити тут.

Країни на карті пофарбовані трьома кольорами. Сірим відзначені ті, уряди яких взагалі не оголосили дати відмови від машин з двигуном внутрішнього згоряння. Зеленим – країни, які оголосили дату раніше 2030 року. Жовтим – пізніше 2030 року.

Точками на карті відзначені всі міста, де наклали обмеження на використання машин з двигуном внутрішнього згоряння або оголосили дати відмови, не пов'язані з рішеннями національних урядів.

карта дизельні авто

Залежно від кольору точки, це може бути обмеження по екологічному класу, платний в'їзд або навіть заборона на пересування автомобілів. Міста, які не планують подібних заходів, не представлені на цій карті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: