fbpx
Сьогодні
16:45 21 Чер 2019

За крок до війни: Трамп дав наказ завдати удар по Ірану, але передумав

Президент США Дональд Трамп санкціонував ракетні та авіаудари по іранських цілях після того, як у четвер Іран збив американський безпілотник. Проте згодом він передумав, повідомляє The New York Times. У п'ятницю Іран отримав від США попередження про "неминучий напад", кажуть джерела агентства Reuters.

Про це повідомляє BBC посилаючись на американські ЗМІ.

Як розповіли джерела New York Times у Білому домі, Трамп погодив удари по низці цілей. Підготовка удару була "на ранній стадії", коли президент віддав військовим наказ припинити її. Білий дім поки що офіційно не коментував цю інформацію.

За даними газети, удари планувалося завдати по іранських радіолокаційним постах і ракетних батареях. Ще ввечері у четвер військові та дипломати були впевнені, що удар буде, кажуть джерела NYT.

"Літаки були в повітрі, кораблі вийшли на позиції, але ракети так і не випустили – прийшла команда "відбій", – каже анонімне джерело видання в адміністрації президента США.

Агентство Reuters, у свою чергу, повідомило, що минулої ночі США через оманських чиновників передали в Тегеран попередження про "неминучий напад".

"Трамп у своєму посланні сказав, що він проти війни з Іраном і хоче обговорити низку інших питань. Він дав нам короткий період часу на відповідь, але відповідь, яку ми дали одразу, полягала в тому, що рішення повинен прийняти Верховний лідер Алі Хаменеї".

Зрештою, сам Дональд Трамп підтвердив цю інформацію в своєму Твіттері. Президент США зазначив: "Я не поспішаю, наша армія оновлена, готова до дій та краща в світі… Іран ніколи не застосує ядерної зброї ні проти Сша, ні проти світу!"


Нагадаємо, що конфлікт між Іраном і США назрів після того, як Іран здійснив напад в Оманській затоці.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: