fbpx
Сьогодні
15:28 21 Чер 2019

Робота ГТС під загрозою зриву

АТ "Укртрансгаз" не змогло закупити 880 млн. кубометрів паливного газу, необхідного для забезпечення роботи української ГТС у липні-грудні цього року: 12 запланованих аукціонів із продажу газу не відбулися.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу" у Фейсбуці.

Ймовірна причина – дефіцит коштів Укртрансгазу і, як наслідок, несвоєчасні розрахунки з контрагентами за чинними договорами закупівель газу для власних виробничо-технологічних потреб, борг за якими вже складає 4,1 млрд грн.

"Наразі запас газу в підземних газосховищах Оператора ГТС на ВТВ становить 152 млн. куб. м., а місячна потреба у паливному газі складає близько 240 млн. куб. м. Кілька постачальників готові у червні-серпні поставити Укртрансгазу 190 млн. куб. м газу за укладеними контрактами лише за умови сплати компанією боргу за попередні періоди. При цьому потреба у газі на ВТВ для забезпечення роботи технологічного обладнання, власних потреб та балансування системи Оператора ГТС у червні-серпні становить близько 720 млн. куб. м.", – йдеться в повідомленні.

Натомість, партія ВО "Батьківщина" звернулася до Державного бюро розслідувань з заявою через доведення до штучного банкрутства української газотранспортної системи, про що повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми подали до Державного бюро розслідувань заяву про вчинення злочину щодо доведення нашої газотранспортної системи штучно, спеціально, планово до штучного банкрутства", – повідомила Юлія Тимошенко.

Тимошенко стверджує, що насправді немає ніякого банкрутства ГТС, а по волі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, тодішнього президента Петра Порошенка і глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва "просто забрали ці гроші, які заробляє наша газотранспортної система, і розділили по своїх офшорних рахунках".

Нагадаємо, що Кабмін оприлюднив постанову про передачу газотранспортної системи від Нафтогазу в управління державній "МГУ".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: