fbpx
Сьогодні
21:31 21 Чер 2019

Cупрун пояснила, що впливає на запах тіла та як позбутися від надмірного потіння

Фото facebook.com/ulanasuprun

Очільниця МОЗ Уляна Супрун розповіла, що впливає на запах тіла влітку та як позбутися від надмірного потіння.

Про це вона написала у Facebook.

За словами Супрун, тема запаху дуже актуальна у літню спеку. Однак, не завжди висока температура є визначальним фактором. Адже є ціла низка чинників, які впливають на наш запах – раціон, гормони, генетика, емоційний стан, види бактерій, які живуть на шкірі та косметичні засоби, якими ми користуємося.

Супрун поділилася цікавими фактами про різновиди поту, про запах "щастя" та "страху" та про ситуації, коли поганого запаху не оминути.

"Є докази, що близнюки навіть мають однаковий запах. Також відомо, що привабливість чи непривабливість нашого запаху для протилежної статі частково пов'язана зі ступенем спорідненості генів. Тобто ми схильні надавати перевагу запахам представників протилежної статі, які з нами менш генетично споріднені. А це — еволюційна передумова для сильнішого та здоровішого потомства",- додала вона.

Крім того зауважила, що генетика іноді також буває доволі жорстока та нещадна. Адже, людина всупереч власній волі через мутацію в гені ферменту може пахнути гнилою рибою. Хвороба називається триметиламінурія.

Також, вона застерегла від вживання продуктів із високим вмістом сірки. Серед них найбільш популярні – це цибуля, часник, кольрабі чи навіть броколі. Через це тіло пахнутиме неприємно. Це стосується й надмірного споживання алкоголю та вуглеводів.

На додачу, залежно від емоційного стану людина також може пахнути по-різному — чи то "щастям" чи то "страхом".

А від цього залежить наша привабливість.

Раніше Супрун розповіла, як піклуватися про свого улюбленця у спеку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: