fbpx
Сьогодні
13:51 20 Чер 2019

Зеленський підписав перший закон

Президент України Володимир Зеленський підписав перший закон: глава держави схвалив законопроект №6350 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування".

Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради.

Згідно з інформацією на сайті ВР, документ був повернутий з підписом від президента 19 червня.

Законом передбачено, що особам, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, надається одноразова оплачувана відпустка у зв'язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів. При цьому при усиновленні двох і більше дітей надається 70 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини. Підкреслюється, що така відпустка надається за умови, що заява про її надання надійшла не пізніше трьох місяців із дня набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини.

Крім того, визначається, що особам, які усиновили дитину (або одночасно двох і більше дітей), надається відпустка по догляду за дитиною (дітьми) на умовах і в порядку, встановлених статтями 179 і 181 цього кодексу. Так, у разі усиновлення дитини (дітей) подружжям зазначені відпустки надаються одному з них на їх розсуд.

Нагадаємо, Верховна рада України схвалила законопроект №6350 у другому читанні 30 травня. За документ з другої спроби проголосували 248 депутатів ВР.

При цьому Рада прийняла цей закон за основу в січні 2019 року. Закон тоді підтримали 235 депутатів ВР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: