fbpx
Сьогодні
11:26 20 Чер 2019

У Києві напали на учасників ЛГБТ-руху

У Києві і в усьому світі з 16 по 23 червня проходить тиждень на підтримку ЛГБТ-спільноти. 19 червня в українській столиці група зловмисників здійснила напад на учасників київської акції.

Про це зазначається на офіційній сторінці оргкомітету Київпрайд.

На учасників руху напали увечері 19 червня біля креативного простору IZONE. Відомо про чотири таких випадках.

"За словами потерпілих, нападники вичікували учасників за межами ПрайдХауса, слідували за ними до станцій метро, намагалися збити їх з ніг, били ногами, розпилювали перцевий газ і словесно ображали. Постраждалі подали заяви в поліцію",  – повідомили в оргкомітеті.

Організатори також нагадали, що для забезпечення правопорядку Київпрайд взаємодіє з поліцією. Поліція вживає додаткові заходи по забезпеченню безпеки на шляху до найближчої станції метро (Тараса Шевченка). Оргкомітет Київпрайд просить відвідувачів і відвідувачок ПрайдХаусу бути уважними та дотримуватися інструкції з безпеки.

"Київпрайд" – це громадська організація, діяльність якої спрямована на захист прав осіб з числа ЛГБТ в Україні. Щорічно, починаючи з 2013 року, "Київпрайд" влаштовує Марші рівності. Якщо в 2013 році в заході взяло участь лише кілька десятків людей, то в 2018 році від 3,5 до 5 тисяч чоловік пройшлися від Будинку вчителя на Володимирській вулиці до площі Льва Толстого. У колоні йшли посол Канади Роман Ващук, депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Хармс і народний депутат України Сергій Лещенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: