fbpx
Сьогодні
16:58 20 Чер 2019

#Шукай: у Києві з'явилася міні-скульптура гелікоптера Сікорського

Фото Facebook "Шукай"

У Києві відкрили 18-ту міні-скульптуру в межах проекту "Шукай!", присвячену гелікоптеру Сікорського.

Про це повідомляється на сторінці проекту у Facebook.

"Гелікоптер Сікорського – вісімнадцята міні-скульптурка проекту нашого серця. Люди, якщо у вас не виходить щось з першого разу, не опускайте руки. Гелікоптер Сікорського 1909-го року навіть не злетів в повітря, насправді було дві експериментальних моделі, і обидві не злетіли з пілотами. Але він не залишив цю справу, продовжив конструювати літаки і згодом таки винайшов літаючий гелікоптер", – йдеться у повідомленні.

Фото facebook.com/yuliabevzenko

Автори проекту зазначили, що хотіли встановити гелікоптер біля будинку, де виріс Ігор Сікорський, Ярославів Вал, 15. Але будинок в повному занепаді, тому вони вирішили поселити її десь поруч.

"Radisson Blu Hotel, Kyiv як раз через дорогу від будинку Сікорського, тоже скульптурка мешкає тут і тут за нею наглядатимуть ❤️. Ярославів Вал, 22. Прикмета: потри мене і мрія прийде", – пишуть організатори проекту.

Шукай гелікоптер

Фото Facebook "Шукай"

Нагадаємо, у межах проекту "Шукай!" в 2018 році столиця отримала 12 міні-пам'ятників, пов'язаних з історією міста: "Котлета по-київськи", "Київський каштан", "Київський торт", "Київське сухе варення", "Київський екіпаж", "Київський трамвай", "Київська плінфа", "Київський фонтан", "Київський слон", "Київський грамофон", "Київська пектораль" та "Київський Самсон". Першою скульптурою в 2019-му став "Київський комп'ютер".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: