fbpx
Сьогодні
18:20 20 Чер 2019

Розпуск Ради: КСУ опублікувало дві суперечливі заяви

На сайті Конституційного суду опубліковано дві суперечливі заяви щодо розгляду указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

"Останнім часом у засобах масової інформації та соціальних мережах масово поширюється інформація щодо наслідків ухвалення рішення Конституційного Суду у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів щодо конституційності указу президента «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів» від 21 травня 2019 року № 303/2019. Конституційний Суд продовжує розгляд цієї справи", – йдеться у повідомленні.

❗️Заява Прес-служби Конституційного Суду України 🔸Останнім часом у засобах масової інформації та соціальних мережах…

Posted by Конституційний Суд України – офіційна сторінка on Thursday, June 20, 2019

У прес-службі КС зазначили, що ситуація, що створюється навколо ухвалення рішення у цій справі, викликає глибоку занепокоєність, оскільки вона дестабілізує суспільно-політичну ситуацію та допускає здійснення неправомірного впливу на суд загалом і окремих суддів зокрема.

У той же час в іншому повідомленні в рухомому рядку на сайті КС йдеться: "Ухвалено Рішення КСУ у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо конституційності указу президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів».

1

Раніше ЗМІ повідомили, що КСУ визнав указ Зеленського про розпуск Ради конституційним.

До цього президент Володимир Зеленський виступив із промовою у Конституційному суді, де розглядається конституційність його указу про розпуск парламенту і заявив, що його юридична позиція беззаперечна і бездоганна

Нагадаємо,  Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск Верховної Ради 8 скликання.

21 травня він підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8 скликання та призначення позачергових виборів".

Позачергові парламентські вибори, згідно з указом Президента, призначено на 21 липня цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: