fbpx
Сьогодні
09:34 20 Чер 2019

"Будь ласка, не мовчіть": батько Гандзюк написав лист Зеленському

Фото hromadske.ua

Віктор Гандзюк, батько вбитої активістки Катерини Гандзюк, просить президента України Володимира Зеленського про конфіденційну зустріч з ним та активістами руху "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Відповідний лист до глави держави він опублікував на своїй сторінці в Facebook:

"Про справу моєї доньки Катерини Гандзюк немає необхідності розповідати. Вже понад десять місяців про неї говорять в Україні та й у всьому світі. Вже більше, як десять місяців триває слідство і паралельно – пошук справедливості задля покарання всіх винних та причетних до саботажу розслідування.

Які ж результати?

Підписано принизливі угоди з виконавцями, угоди з примусу, бо немає доказів. Місцева поліція їх не збирала, а ті, що зібрала – знищила. В поліції ніхто не покараний. Навпаки, генеральські зірки на погонах. На забаганку прокурорів безпідставно змінено статті звинувачення, бо прокурорам так простіше, вигідніше. Виконавці отримали смішні вироки, як за крадіжку велосипеда. Організатори за кордоном, та ще не в міжнародному розшуку. Замовники на волі, одні керують областю, інші, кажуть, збираються в парламент.

Що далі?

Прокуратура посилає в СБУ. СБУ киває на прокуратуру. Ніби бракує фактів чи повноважень. Та ні. Як завжди в нашому суспільстві, бракує політичної волі. Всі чекають на думку президента. Ви мовчите…

Вже місяць, як пройшла наймасштабніша акція з часів Євромайдану: "Україна питає: Хто замовив Катю Гандзюк?". Понад сорок міст в Україні, Берлін, Париж, Варшава, Прага, Торонто, Страсбург, Лондон, Брюссель… Про справу Каті знає весь світ.

Під час акції люди звернулись до гаранта Конституції з вимогою "притягти до відповідальності все коло виконавців, замовників, саботажників справи Каті, покласти кінець епосі брехні, безвідповідальності, безкарності". Президент мовчить…

Розумію, у президента сьогодні багато пріоритетів. Але не звернути увагу на наймасштабніший мітинг в країні?

Країна в очікуванні нових виборів. Кажуть, в лідерах сила, що ототожнює себе з президентом та називає себе "Слугою народу". Невже ця сила не стурбована відсутністю позиції президента в справі Каті? Невже так складно відреагувати на запитання та вимоги, які ставить вся країна і світ?

Мабуть, президенту ніколи читати мої пости в фейсбуці. Тому я знову звертаюся до всього оточення президента, до кожної людини, що зараз спілкується з президентом, – розкажіть йому про мій пост.

Я хочу зустрітися з президентом разом із тими, хто весь час не дає забути про вбивство Каті. Не для піару. Нам потрібна зустріч без камер та журналістів. У нас є дуже важлива розмова і в нас всього одна мета – покарати винних у вбивстві.

Балотуючись, Володимире, ви вимагали у Петра Порошенка покарати вбивць Каті. Сьогодні президентом стали ви. Вбивці досі не покарані. Будь ласка, не мовчіть.

Позавчора Каті виповнилось би тридцять чотири…"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: