fbpx
Сьогодні
19:35 19 Чер 2019

Переїзд АП з Банкової: Зеленський розповів про складність

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський планує з часом перемістити Адміністрацію президента з центру Києва, а на вулиці Банковій створити художній музей.

Про це він сказав 19 червня під час неформальної зустрічі з журналістами в АП, передає "УП".

На запитання, чи точно буде переїзд, Зеленський відповів: "Я дуже цього (переїзду) хочу. Головна для мене зараз проблема – це терміни. Тому що будувати з самого початку – це не є можливим. Тут неможна знаходитися, я з глузду з'їду".

На зауваження, що колишній начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей казав, що треба 3 роки, щоб "з нуля" збудувати нову будівлю, президент відрізав: "Я знаю. Гелетей у нас вже не працює".

"Я не знаю, наскільки з нуля – це питання до архітекторів. Є ідея. Вже є план, вже є терміни, є конкретні будівлі", – зазначив Зеленський.

"Одне питання, на яке я не погодився, тому зараз шукають фінансову схему – нормальну схему, не тіньову якусь – щоб не брати гроші з бюджету. Хоч на це щось там у них є, але я не хочу зовсім нічого брати. Це єдине питання, яке може перешкодити дуже швидкому переїзду", – додав він.

"А ви побачите. Є ідея, все вже навіть намальовано. Дуже крута у нас ідея, що потім робити з Банковою", – сказав глава держави.

На запитання, чи буде це музей, Зеленський відповів ствердно: "Да, великий художній музей".

"Є дуже багато картин, які люди не можуть побачити через те, що просто немає місця. В запасниках воно знаходиться. Прикольно?", – сказав він.

На запитання, чи передасть він сам щось музею, президент відповів: "Нічого в мене немає. Я зайшов, попрацював…".

Коли спитали, скільки працівників він залишить в Адміністрації, адже зараз працює 420 людей, Зеленський відповів: "Ох, ви біжите попереду… Я сьогодні дещо підписав з приводу переформування Адміністрації – ви побачите, буде менше людей".

Нагадємо, що Президент України Володимир Зеленський під час свого першого візиту в Берлін застосував «дипломатію шарму», яка знайшла позитивний відгук у німецьких керівників і бізнесменів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: