fbpx
Сьогодні
11:35 19 Чер 2019

Майбутній посол ЄС в Україні виступає за подальший тиск на РФ

Естонський дипломат Матті Маасікас восени замінить Хюга Мінгареллі на посаді посла ЄС в Україні. Заміна посла є плановою і не пов'язаною ні з європейськими, ні з українськими виборами.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Майбутній посол нині є заступником міністра закордонних справ Естонії, і левову частку своєї кар'єри пропрацював на власну державу. З 2011 до 2016 року він очолював представництво Естонії у Євросоюзі, а потім повернувся до Таллінна на посаду заступника міністра з європейських питань.

Сам же Матті Маасікас в минулому працював у помірковано націоналістичній партії і виступав за жорсткий підхід ЄС щодо РФ.

"Загроза, що виходить від Росії, цілком реальна… Ми повинні бути тверді у своїй політиці стосовно Росії і не відхилятися від неї", – казав він в інтерв'ю німецькому Bild у період естонського головування в ЄС, хоч "українська папка" до цього не була пріоритетом для майбутнього посла ЄС.

Також у 2017 році, під час головування Естонії в Раді ЄС, він як представник головування підписав рішення про надання Україні торговельних преференцій.

Раніше Волкер заявив, що український народ вже не повернеться до "Російської імперії".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: