fbpx
Сьогодні
14:34 19 Чер 2019

Команда Зеленського обговорила проект "Держави у смартфоні" з Спілкою українських підприємців

Учора радник Президента України Михайло Федоров представив цифровий план дій Володимира Зеленського членам ІТ-комітету Спілки українських підприємців (СУП).

Про це повідомляє офіційна прес-служба АП.

"Талановиті українські підприємці успішно цифровізують економіки багатьох країн. Але, на жаль, не українську. Сьогодні ми формуємо чіткі плани та цілі розвитку цифрової економіки на найближчі п'ять років. Ми щирі у своїх бажаннях, відкриті до ваших пропозицій та прагнемо залучити український бізнес – щоб цей план став спільним для всієї України. Лише тоді він реальний", – зазначив Михайло Федоров.

Було презентовано цілі до 2024 року:

  • подолання головних цифрових бар'єрів – таких, як електронна ідентифікація;
  • запровадити SmartID (електронний підпис у мобільному додатку) та створити для українців мережу отримання сервісів eID;
  • перевести понад 90% усіх державних послуг в онлайн.

Дмитро Прядко, заступника голови комітету, наголосив, що для становлення внутрішнього ринку потрібні: демонополізація функції надання державних адміністративних послуг; відкриття регламентованого доступу до державних даних для бізнесу; створення бізнесом ІТ-сервісів на основі даних та конкуренція між провайдерами сервісів.

Також члени IT-комітету СУП висловилися за активізацію роботи держави у питаннях спрощення державно-приватного партнерства та проведення судової реформи для захисту інтелектуального права, повноцінного запуску сервісу E-Health, створення єдиного ідентифікатора фізичної особи.

Раніше Гройсман заявляв, що держава у смартфоні вже працює.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: