fbpx
Сьогодні
13:26 19 Чер 2019

"Голос" перегнав у симпатіях "ЄС", - соцопитування

Партія Вакарчука в електоральних симпатіях перегнала "Європейську Солідарність" Порошенка на 3.1 %, а також "Батьківщину" – на 0.8%.

Такі цифри наводить соціологічна група "Рейтинг".

Лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 47,1% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. Також, наразі, долають прохідний бар'єр «Опозиційна платформа – За життя» (11,1%), партія «Голос» (8,1%), «Батьківщина» (7,3%). «Європейська Солідарність» (5,0%). Партію «Сила і честь» готові підтримати 4,1%, партію «Громадянська позиція» – 2,2%, Радикальну партію – 2,1%, партію ВО «Свобода» – 2,1%, партію «Українська стратегія» – 1,9%, Опозиційний блок – 1,8%, Самопоміч – 1,2%. Рейтинг інших політичних сил – менше 1%

Разомі із тим, очікування щодо припинення війни на Донбасі притаманні практично більшості респондентів в усіх макрорегіонах. З іншого боку дещо вищий рівень сподівань стосовно зниження тарифів, зменшення впливу олігархів на політику та налагодження відносин з Росією фіксується серед мешканців Півдня та Сходу.

Стосовно покарання високопосадовців, винних у корупції дещо вищі очікування на Заході та Півдні, скасування недоторканності народних депутатів – у Центрі, підвищення якості медицини – на Півдні, активізації співпраці з НАТО та ЄС та зміцнення української армії – на Заході.

Раніше "Європейська Солідарність" подала оновлений список партії на вибори до ЦВК.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: