fbpx
Сьогодні
18:49 18 Чер 2019

В Україні почастішали випадки масової загибелі риби

З початку року масовий мор риби стався в Київській, Черкаській, Харківській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Житомирській, Полтавській області.

Асоціація рибалок України стурбована, що в подальшому ситуація може ще більше погіршитися і призведе, в кінцевому підсумку, до виникнення екологічної катастрофи не тільки українського, а й європейського масштабу.

Основними причинами цього є: неналежне ставлення людини до водойм, незадовільну роботу природоохоронних державних структур, а також потрапляння у водойми побутових, виробничих стоків та хімікатів з полів. Все це призводить до різкого зменшення кількості розчиненого у воді кисню, в результаті чого настають заморні явища у риби. Так само не можна списувати вплив аномальної спеки і маловодність наших річок, що відбувається останні роки.

В Асоціації рибалок України стверджують, що масова загибель риби в різних регіонах країни – це не природний відбір. У кожного випадку є конкретне людське ім'я.

Сьогодні гостро стоїть необхідність в екологічній модернізації українських підприємств. Але, на жаль «бізнес» не поспішає це робити. На даний момент штрафи за неочищені стоки в водойми мізерні. І тому підприємствам вигідніше їх оплачувати, ніж будувати дорогі очисні споруди, або модернізувати вже наявні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: