fbpx
Сьогодні
17:12 18 Чер 2019

У Берліні Зеленський закликав побувати на Донбасі тих, хто виступає за скасування санкцій проти Росії

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський звернувся до окремих представників бізнесу та політиків Німеччини, які виступають за скасування санкцій проти Росії, і закликав їх побувати на Донбасі.

Про це він сказав на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні, передає УП.

"Я знаю про заклики окремих політиків та представників великого бізнесу Німеччини щодо необхідності скасування санкцій та відновлення ділової активності з Росією. Хочу звернутися зараз до них… ми не починали цю війну, але ми мріємо і боремося за її завершення щодня", – сказав президент.

зеленський

Фото Reuters

"Ми не хочемо, щоб від санкцій страждали наші європейські партнери, але це єдиний безкровний шлях до відновлення миру на континенті і він має бути пройдений до самого кінця", – звернувся Зеленський.

"Тих, хто агітує за скасування санкцій, закликаю побувати на Донбасі і пересвідчитися скільки лиха принесла українцям ця війна. Подивіться на Крим, який з туристичного краю та природної перлини перетворився на реальний військовий табір", – додав він.

За його словами, Меркель запевнила президента в тому, що політика Німеччини щодо санкцій проти Росії не зміниться.

меркель зеленський

Фото Reuters

Раніше повідомлялося, що Зеленський у Берліні вже зустрівся з главою німецького Бундестагу Вольфгангом Шойбле. Вони розглянули питання продовження санкцій проти РФ і відновлення інфраструктури постраждалого від війни сходу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: