fbpx
Сьогодні
15:04 18 Чер 2019

MH17: слідство назве імена 4 підозрюваних із керівництва армії РФ, їм будуть оголошені підозри

Фото Reuters

Підозри першим чотирьом підозрюваним у катастрофі "Боїнга" Малайзійських авіаліній, рейс МН17, у небі над Донбасом у 2014 році буде висунуто після того, як їхні імена оприлюднить Спільна слідча група.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

"Імена буде оголошено. Буде пред'явлено підозри. Після цього має запрацювати сам кримінальний суд Схіпгола (Схіпгол, Нідерланди), який розглядатиме цю справу. Але доки суд не встановить провину таких-то, не можна сказати, що вони є винними… Це тільки верхівка. Звісно, потім кількість людей, які причетні до цього, буде набагато більшою, ніж ці чотири людини, яких буде оголошено", – розповіла Зеркаль в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

На запитання, чи йдеться про керівництво російської армії, вона відповіла ствердно, пояснивши, що здійснити передання такого озброєння, як зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого було збито літак, "без дозволу керівництва не можна".

Заступник міністра уточнила, що "вже є вся інформація про те, як заїжджав "Бук", але немає інформації про те, хто стріляв, хто несе відповідальність".

Після цього, за її словами, очікується презентація міжнародної групи дослідників Bellingkat, які збирають і аналізують інформацію з відкритих джерел. "Буде ще цікава презентація Bellingkat. Вони завжди йдуть далі, ніж офіційна група розслідування", – додала Зеркаль.

Вона розповіла, що представники Нідерландів та Австралії спільно просуваються "у рамках своєї претензії до росіян за збиття "Боїнга" як до держави". "Вони провели з ними вже один раунд консультацій, і тепер вони рухаються до другого раунду консультацій залучити Росію до відповідальності як державу", – розповіла заступник голови МЗС України.

"Поки що це міжнародно-правова відповідальність. Це все складні процеси, і вони до них ставляться дуже обережно, виважено і, на відміну від нас, розуміють, що в міжнародному праві з міжнародно-правовою відповідальністю поспішати не можна", – резюмувала Зеркаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: