fbpx
Сьогодні
22:41 18 Чер 2019

Facebook представила власну криптовалюту Libra

Компанія Facebook представила власну криптовалюту під назвою Libra.

Про це пише DW.

За словами менеджера інтернет-гіганта Девіда Маркуса, електронні гроші від Facebook базуються на тій же технології розподілених реєстрів, що і Bitcoin, проте не залежать від коливання курсів валют.

Планується, що на початковому етапі Libra буде використовуватися для грошових переказів, що здійснюються в різних валютах. Таким чином, криптовалюта складе пряму конкуренцію таким послугам, як Moneygram і Western Union, за користування якими треба платити додаткові внески.

У перспективі ж, за словами Маркуса, Libra повинна стати універсальним платіжним засобом.

Щоб досягти цієї мети, Facebook уклав партнерську угоду з 28 великими компаніями, так чи інакше пов'язаними з електронними платежами, в їх числі – Visa, Mastercard, Paypal, Vodafone і Ebay.

При цьому Маркус підкреслив, що Facebook не буде відігравати особливу роль в даному "альянсі" і не отримає доступу до фінансових даних користувачів.

Очікується, що грошові перекази з Libra в перспективі можна буде здійснити безпосередньо WhatsApp і Messenger шляхом обміну повідомленнями. Крім того, якщо аккаунт користувача Libra буде з'єднаний з його банківським рахунком, можна буде обміняти електронні гроші на іншу валюту безпосередньо на смартфоні.

Як повідомляється в корпоративному блозі Facebook, компанія створила спеціальне дочірнє підприємство Calibra для надання фінансових послуг, пов'язаних з використанням криптовалюти Libra.

Рядові користувачі зможуть придбати криптовалюту Libra в наступному році.

До приходу в компанію Facebook на посаду віце-президента з розробки послуги Messenger в 2014 році, Девід Маркус був президентом компанії Paypal.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: