fbpx
Сьогодні
18:15 17 Чер 2019

В Європі запустили найбільшій оборонний проект

Фото Reuters

На Паризькому авіасалоні Ле-Бурже міністри оборони Німеччини, Франції та Іспанії запустили найбільшій у Європі оборонний проект вартістю близько 50 мільярдів євро.

Про це повідомляє DW.

Міністри оборони трьох країн Флоранс Парлі, Маргарита Роблес та Урсула фон дер Ляйен, а також президент Франції Еммануель Макрон підписали рамкову угоду щодо створення системи ведення повітряного бою нового покоління.

Йдеться про так звану систему ведення повітряних боїв майбутнього (Future Combat Air System, FCAS), яка має бути готовою до 2040 року.

На відміну від європейського винищувача Eurofighter Typhoon, новий проект передбачає створення цілої системи, а не окремої бойової одиниці. Ця система окрім бойових літаків включатиме супроводжувальні безпілотники, флагманські і патрульні літаки, наземні станції та супутники. Всі складові комплексу мають обмінюватися інформацією в режимі реального часу.

Вартість проекту оцінюють у 50 мільярдів євро, до 2020 року планується скласти детальний план того, що входитиме у нову систему.

На церемонії також підписали угоду про проведення аналізу нового проекту, в межах якого країни планують оцінити технічні рішення системи.

За словами очільниці Міноборони ФРН Урсули фон дер Ляйен, сторони зробили «величезний крок уперед» у реалізації цього проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: