fbpx
Сьогодні
21:00 17 Чер 2019

У Житомирі з’явиться сміттєпереробний завод, що вироблятиме еко-компост

Фото agrarii-razom.com.ua

ТОВ «МС Соціальний проект» будуватиме в Житомирі найбільший в Україні завод з переробки відходів потужністю 82 тисяч тонн на рік.

Підрядником з реалізації проекту виступить хорватська компанія Тehnix. Загальний обсяг інвестицій у будівництво становитиме 7–10 млн євро, інформує сайт agrarii-razom.com.ua.

Житомирський завод перероблятиме несортовані тверді побутові відходи за спеціальною технологією, глибина переробки за якою досягатиме 85–95%. Серед систем, які передбачено встановити на підприємстві, будуть установки для переробки відходів, що підлягають біорозпаду, та установки для виробництва еко-компосту.

Також розглядається можливість виготовлення компосту за допомогою анаеробного процесу, або так званого холодного компостування, коли органічні матеріали укладаються дуже щільно, і кисень відсутній у процесі компостування.

Цей спосіб також часто використовується на тваринницьких фермах. Основні переваги компостування: можливість отримувати високоефективні органічні добрива, покращення властивостей ґрунтів та отримання стабільних урожаїв.

Крім того, це значною мірою «розвантажує» роботу комунальних служб, адже до 30% всіх відходів міста (листя, трава, гілки з дерев) можна компостувати. Це досить вигідно та ефективно.

Наприклад, у США та європейських країнах компостування досить широко застосовується на сміттєпереробних комплексах і заводах.

Нагадаємо, що українці розробили корабель-завод з переробки сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: