fbpx
Сьогодні
16:16 16 Чер 2019

Вже п’ятий штат США: Нью-Йорк заборонив відмовлятися від щеплень із релігійних міркувань

Фото AP

Уряд штату Нью-Йорк проголосував за заборону можливості відмовитися від щеплень із релігійних причин.

Як повідомляє Associated Press, закон набув чинності негайно після прийняття 13 червня, але у невакцинованих школярів є 30 днів на проведення всіх необхідних процедур після початку навчального року.

Таким чином, Нью-Йорк став п'ятим штатом США, який ввів заборону на відмову від вакцинації із релігійних причин, приєднавшись до Каліфорнії, Західній Вірджинії, Міссісіпі і штату Мен. Закон введений на тлі найбільшого за 27 років спалаху захворювань на кір. Від початку 2019 року зареєстровано вже близько 700 випадків, багато з яких торкнулися ортодоксального єврейського співтовариства в Нью-Йорку.

У США вимоги, що стосуються вакцинації дітей, регулюються на рівні штату. Це стосується як необхідних щеплень, так і можливих винятків, відповідно до яких батьки можуть відмовитися від процедури. Так, у всіх 50 штатах відмовитися від певної вакцинації можна з медичних причин (наприклад, при наявності алергії на певний компонент препарату), а ось із філософських і особистих причин — тільки у 16 років.

Нагадаємо, у ФРН хочуть штрафувати батьків за відмову вакцинувати дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: