fbpx
Сьогодні
17:42 16 Чер 2019

У Львові на 4-х великих дорогах збудують велодоріжки: оприлюднені фото робіт

У 2019 році у Львові планують побудувати велосипедні доріжки на 4 великих дорогах – вулиці Любінській, Сихівській, кн. Ольги та проспекті Чорновола.

Як повідомили у міськраді, роботи тривають на усіх об'єктах.

Одним з наймасштабніших проектів є будівництво велодоріжки на пр. Чорновола, який дозволить з'єднати центр міста з смт. Брюховичі. Проектом, загальна вартість якого становить 36 млн. грн, передбачено облаштування тротуарів, безпечних переходів з тактильною плиткою, паркувальних лотів, встановлення якісного освітлення та облаштування кільця на вул. Варшавська-Замарстинівська.

"Велодоріжка, яку облаштовують на пр. Чорновола, від перетину з вул. Липинського, — це проект, який розпочали реалізовувати ще у 2016 році. Зокрема у 2016 році було зроблено велодоріжку від вул. Під Дубом до вул. Липинського з обох сторін. Зараз іде продовження, тобто облаштування велодоріжки від вул. Липинського до вул. Варшавської, Замарстинівської і до смт. Брюховичі. Також у 2016 році було облаштовано велодоріжку у смт. Брюховичі", — розповідає Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За її словами, роботи з облаштування велодоріжки на пр. Чорновола розпочалися у травні цього року. На цей рік на цю доріжку у міському бюджеті передбачено 5,9 млн. грн. Однак загальна вартість робіт становить 36 млн. грн.

велодоріжки

"Проект дуже добре зроблений. Тут, крім велодоріжки, буде облаштовано тротуари, пішохідні переходи, освітлення, розмітка. На об'єкті працює три бригади. Передбачаю, що протягом двох тижнів роботи на ті кошти, що виділені, будуть завершені. Тому, якщо депутати Львівської міської ради виділять додаткові кошти, хоча б 15 млн. грн, то роботи будуть продовжені. Також маємо добру практику, що під час будівництва доріг, та під час проектування доріг, передбачається облаштування велодоріжок. Тому велосипедисти мали б бути задоволені", — додала Ірина Маруняк.

Проектування об'єкту «Будівництво велосипедної доріжки на пр. В. Чорновола (від вул. В. Липинського до вул. Варшавської), вул. Варшавській (від пр. В. Чорновола до вул. Замарстинівської), вул. Замарстинівській (від вул. Варшавської до вул. І. Мазепи)» виконало ЛКП «Інститут просторового розвитку».

велодоріжки

За словами Павла Коцюруби, представника підрядної організації «Львівська дорожня служба», станом на сьогодні вже виконано 90% робіт згідно з цьогорічним фінансуванням. Якщо місто профінансує додатково цей об'єкт, то підрядник готовий завершити його до кінця цього року.

Окрім облаштування велодоріжки на пр. Чорновола, на замовлення департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР проводяться роботи з будівництва велодоріжки та пішохідної зони на вул. Кн. Ольги — Сахарова. Там буде облаштовано близько 18 тис. м2 тротуарів, близько 6 тис. м2 велодоріжки і до 1 тис. м2 спільної зони.

«Також зараз вже розроблено проект щодо облаштування велодоріжки на вул. Сяйво. У проектах капітального ремонту вул. Шевченка, вул. Б. Хмельницького закладена велоінфраструктура. Також під час капітального ремонту вул. Курмановича, який вже скоро плануємо розпочати, буде облаштована частково спільна зона і частково велоінфраструктура», — додав Олександр Одинець, начальник управління інженерного господарства ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: