fbpx
Сьогодні
10:33 15 Чер 2019

Єфрємова включили до списку Опоблоку

Замість Володимира Пилипенка в першу десятку виборчого списку "Опозиційного блоку" увійде Олександр Єфремов.

Про це заявив Євген Мураєв в ефірі телеканалу "Україна".

"Олександр Сергійович вже три роки перебуває в місцях позбавлення волі за абсолютно надуманими звинуваченнями, які не мають доказової бази. Я дуже сподіваюся, що це допоможе його звільнити і привернути увагу ще до тисяч інакомислячих, які знаходяться в місцях позбавлення волі через режим Порошенко. Я б хотів, щоб на це звернув увагу Зеленський і все-таки звільнив цих людей », – зазначив Євген Мураєв.

Нагадаємо, у 1998-2005 роках Єфремов очолював Луганську облдержадміністрацію. Після цього його було обрано народним депутатом від Партії регіонів, проте він зберіг свій вплив на ситуацію в області.

Після подій початку 2014 року прокуратура висунула йому звинувачення в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України), пособництві в захопленні управління СБУ в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України); умисних діях з метою зміни меж території та держ кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені представником влади за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створення та діяльності терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Також Єфремов вивів декілька мільйонів доларів на рахунки підконтрольних йому компаній, зареєстрованих за кордоном.

Олександра Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту "Бориспіль", звідки він, за даними ГПУ, намагався вилетіти до Відня. 13 січня 2017 року Єфремова із Києва конвоювали до Старобільська, де він перебуває під арештом.

Раніше Добкін окреслив перші кроки опозиційної коаліції у новому парламенті.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: