fbpx
Сьогодні
18:11 15 Чер 2019

ЦВК відмовила біглому Онищенку у реєстрації кандидатом у нардепи

Центральна виборча комісія відмовила Олександру Онищенку у реєстрації кандидатом у народні депутати на дострокових парламентських виборах.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Комісія відмовила Онищенку, висунутому "Соціалістичною партією України" у виборчому окрузі №93, оскільки ним не дотримані вимоги Конституції і виборчого закону про проживання в Україні протягом останніх 5 років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України", – пояснили в ЦВК.

Секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька заявила, що народний депутат Олександр Онищенко, який перебуває за межами України і якого НАБУ підозрює в організації корупційної схеми, подав документи для участі у позачергових парламентських виборах,

За її словами, у пакеті документів, який Онищенко направив до ЦВК, вказано, начебто він був відсутній в Україні, оскільки його делегували для участі у кінних змаганнях.

Водночас, на засіданні 15 червня ЦВК зареєструвала 76-х кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах, як самовисуванці та 22-х кандидатів, висунутих політичними партіями: 6 від "Об'єднання "Самопоміч", 2 – від Соцпартії, 13 – від "Громадянської позиції", 1 – від "Аграрної партії України".

Таким чином, станом на 15 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 362 кандидати: 318 самовисуванців і 44 – висунутих політичними партіями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: