fbpx
Сьогодні
18:37 14 Чер 2019

У МінТОТ повідомили, хто отримає російські паспорти в ОРДЛО в першу чергу

На Донбасі російські паспорти в першу чергу отримують ватажки бойовиків, адже Російська Федерація хоче "прив'язати" їх до виконання їхніх функцій — протидії Україні.

Про це УНН сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Вадим Черниш.

"Цей паспорт (російський -ред.) не дає абсолютно нічого… Є одна важлива річ: зараз там відбувається така "подвійна паспортизація", — сказав міністр, коментуючи ситуацію з видачею російських паспортів на Донбасі.

З його слів, мешканці ОРДЛО для отримання російського паспорту мають заповнити анкету обох так званих республік — "ДНР" та "ЛНР", в якій вони, зокрема, зобов'язуються "служити у збройних силах Російської Федерації, бути відданими Російській Федерації".

"Кожен має підписати цю анкету… Це якраз одна з цілей РФ, оскільки вона, по-перше, видає всім так званим чиновникам окупаційної влади і членам збройних формувань ці паспорти — це як раз ті, хто в першу чергу їх отримає — щоб просто їх прив'язати і, фактично, щоб вони продовжували виконувати функцію боротьби з Україною", — додав він.

Нагадаємо, що у Росії почали видавати російські паспорти жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Міністерство закордонних справ України вважає провокаційним актом видачу паспортів РФ мешканцям окупованих територій Донбасу.

Зазначимо, що лідери ЄС на саміті 20-21 червня планують ухвалити рішення, в якому заявлять про невизнання паспортів, які Росія незаконно видає громадянам України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: