fbpx
Сьогодні
15:19 14 Чер 2019

"Нафтогаз" знизив ціну на "блакитне паливо"

Фото: pixabay.com

«Нафтогаз України» розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСО, що діятиме в червні.

Про це повідомляється у прес-службі "Нафтогазу".

У відповідності до постанови Кабінету міністрів України №485 від 5 червня 2019 року вона складе 5553,89 грн за 1 тис. куб. м. Таким чином, в червні ціна газу, за якою Нафтогаз продає його газзбутам та постачає споживачам за ПСО, зменшиться на 7,3%, або на 436,11 грн, порівняно з травнем.

Таку зміну пояснили наступним чином. Постанова Уряду №485 передбачає, що Нафтогаз для визначення ціни газу за ПСО аналізує 4 показники – ціну для комерційних споживачів за минулий місяць, дані МЕРТ щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозважену ціну на Українській енергетичній біржі, та ціну за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року – компанія обирає з них найнижчу. Найменшою виявилася ціна на Українській енергетичній біржі – вона й визначила ціну на червень.

"Новий механізм демонструє переваги конкурентного ринку. Ми сподіваємося, що уряд найближчим часом також погодиться з нашою пропозицією щодо повної відміни цінового регулювання, що на додачу до прозорого ціноутворення дозволить кінцевому споживачеві обирати постачальника газу", – зазначає Андрій Коболєв.

Нагадаємо, що Конгресі США зареєстрували законопроект про санкції проти "Північного потоку-2".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: