fbpx
Сьогодні
20:40 12 Чер 2019

Єврокомісія назвала ймовірну дату Brexit без угоди

Фото digitalmusicnews.com

За оцінкою Єврокомісії, вихід Великої Британії з ЄС 1 листопада 2019 роки без угоди є досить імовірною, хоча і небажаною подією.

Відповідна інформація поширена на сайті Європейської Комісії в підсумках роботи з підготовки ЄС до найбільш несприятливого розвитку подій. Документ з'явився напередодні саміту ЄС, який на наступному тижні в Брюсселі повинен розглянути, серед іншого, питання про Brexit.

«11 квітня Європейський Рада прийняла рішення, за запитом і за погодженням з Великою Британією, продовжити період дії Статті 50 (Угоди ЄС) до 31 жовтня 2019 року… У світлі невизначеності, що зберігається, в Британії щодо ратифікації Угоди про вихід, – як це було погоджено з урядом Великої Британії в листопаді 2018 року, а також виходячи із загальної внутрішньої політичної ситуації, сценарій 'no-deal' (без угоди) з 1 листопада 2019 року залишається дуже можливим, хоча і небажаним», – йдеться в повідомленні.

Єврокомісія зазначає, що з грудня 2017 року здійснила комплекс заходів щодо захисту ЄС на випадок виходу Британії з ЄС без угоди. Зокрема, Єврокомісія представила 19 законодавчих пропозицій, 18 з яких були прийняті Європейським Парламентом та Європейською Радою. Було також досягнуто політичне рішення щодо надзвичайних регуляторних правил виконання бюджету ЄС на 2019 рік, які будуть формально прийняті в кінці поточного місяця. Крім того, Єврокомісія прийняла 63 підзаконні акти і видала 93 попередження про підготовлюваний вихід Британії з ЄС без угоди.

З огляду на прийняте рішення про продовження дії Статті 50, Єврокомісія переглянула всі вжиті заходи і прийшла до висновку, що вони є достатніми для досягнення поставленої мети і не вимагають уточнень. Тому Єврокомісія не буде проводити ніяких додаткових заходів для утвердження нової дати виходу Великої Британії.

Захисні заходи Єврокомісії охоплюють такі сфери, як забезпечення права проживання для громадян ЄС і їх соціального захисту, діяльності митниці і податкових органів, функціонування транспорту, риболовецької галузі, фінансових послуг, забезпечення безпеки і якості медичних препаратів і пристроїв, а також хімічної продукції.

Єврокомісія нагадує, що за сценарієм 'no-deal' Британія стане для ЄС «третьою країною» без будь-яких перехідних заходів, з цього моменту на території Британії не будуть діяти ніякі закони і правила ЄС. Такий розвиток буде мати очевидні негативні наслідки для громадян і для ділової активності, а також принесе з собою негативний економічний ефект, який пропорційно буде важчим для Великої Британії, ніж для 27 країн Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: