fbpx
Сьогодні
13:42 12 Чер 2019

Росія хоче обміняти повернення в ПАРЄ на візит комісара в окупований Крим, - МЗС

У МЗС України заявили, що Росія намагається "виміняти" повернення своєї делегації до ПАРЄ на візит комісара РЄ з прав людини до окупованого Криму.

Про це у середу заявила речниця МЗС України, повідомляє "Європейська правда".

Hаніше комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович заявила, що має намір відвідати анексований Росією Крим, проте візит ще необхідно підтвердити.

У МЗС підкреслили, що Україна послідовно наполягала на проведенні такого візиту – і не одного, а на регулярній основі. Проте на сьогодні домовленостей щодо конкретних дат візиту між Україною і Міятович немає.

"Але головне не дати, головне – це чітке узгодження з українською стороною параметрів і програми такого візиту. Роль у цьому процесі Росії обмежується виключно її обов'язками як держави-окупанта", – заявила речниця МЗС.

Вона підкреслила, що на шляху до візиту ще багато питань, які потребують погодження з українською стороною, в тому числі із залученням активістів і правозахисників, які опікуються проблематикою порушень прав представників корінних народів і національних меншин на окупованому півострові.

"В МЗС України чекають на комісара Міятович, в тому числі для обговорення параметрів моніторингу на тимчасово окупованих територіях України", – зазначила речниця міністерства.

Вона окремо підкреслила, що розмови про візит міятович до Криму відбуваються на тлі можливого повернення російської делегації до ПАРЄ.

"У контексті червневої сесії ПАРЄ Україна привертає увагу до того, що спроби російської сторони "виміняти" повернення її делегації до Асамблеї на візит Комісара з прав людини є цинічною спробою уникнути відповідальності в Раді Європи за вчинені нею міжнародні злочини та системні порушення прав людини на окупованих територіях.

Підтримка цих спроб з боку органів РЄ та окремих наших партнерів в організації означатиме потурання агресору та подальший підрив авторитету Ради Європи", – додала речниця МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: