fbpx
Сьогодні
18:04 11 Чер 2019

Протести в Казахстані: 700 затриманих, 200 із них вивезли за межі столиці

Фото Reuters

Поліція затримала 700 людей внаслідок масових протестів у Казахстані через президентські вибори, із них 200 осіб вивезли в Акмолинську і Карагандинську області, аби "не створювати скупчення".

Про це заявив замісник міністра внутрішніх справ Казахстану Марат Кожаєв, передає Радіо Азаттик.

Кожаєв повідомив, що частина вивезених була притягнута до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів, частина – у вигляді арештів. Рішення були винесені суддями місцевого суду, а місце, де затримані будуть відбувати терміни арешту, регламентується нормативно-правовими актами.

Також в МВД повідомили, що 10 червня в Алмати і Нур-Селтане з місць андриурядових мітингів в поліцію було доставлено близько 200 людей, з яких 150 притягли до адміністративної відповідальності. В перший день виборів до поліції потрапило 500 мітингувальників з обох міст, 400 із них оштрафували.

Казахстан протести

Фото Reuters

У місцеве ЗМІ "Радіо Азаттик" надходили повідомлення від активістів, адвокатів, затриманих, що людей вивозять за місто в невідомому напрямку. В поліції це не прокоментували.

Нагадаємо, що 9 червня в Казахстані проходили президентські вибори, на яких переміг Касим-Жомарт Токаєв з 70% голосів. Проте деякі активісти вважають такий результат сфальсифікованим, тому в Алматі, Нур-Султані і Шимкенті люди почали виходити на масові мітинги, протести, демонстрації.

У Казахстані є закон, який дозволяє проводити масові мітинги і демонстрації, проте лише за дозволу уряду країни.

Читайте також: Що відбувається у Казахстані після Назарбаєва: вибори без вибору та протести

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: