fbpx
Сьогодні
12:54 11 Чер 2019

Конституційний суд продовжив розгляд справи щодо указу Зеленського

КСУ продовжив засідання

Представник президента в КСУ Федір Веніславський в ході виступу зазначив, що указ президента є конституційним. Він також представив пояснювальну записку, в якій зазначено, чому президент прийняв рішення про розпуск Ради.

Веніславський зазначив, що коаліція відсутня з 2016 року.

Судді КСУ задають питання учасникам конституційного провадження щодо їх подання.

Раніше, нардеп Ігор Алексєєв під час виступу зазначив, що починаючи з 17 травня 2019 року, припинення діяльності коаліції, парламент має місяць на формування коаліції і на момент указу Зеленського про розпуск Ради даний термін не закінчився.  

Алексєєв заявив, що у президента немає повноважень для припинення повноважень парламенту. Він зазначив, що Зеленський може розпустити парламент тільки після 17 червня. Разом з тим, за його словами, президент не може припинити повноваження ВР ні за яких обставин, оскільки 17 червня вже закінчиться шестимісячний допустимо термін для розпуску.

Нардеп Олег Купрієнко під час свого виступу заявив, що у президента може з'явитися право на розпуск Ради, якщо протягом місяця не сформовано коаліцію. Він також заявив про відсутність мотивації для указу президента про розпуск Ради.

Нардеп Андрій Тетерук назвав розглядається справа "рубіконом для України". Він також зазначив, що гарант Конституції не може порушувати основний закон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: