fbpx
Сьогодні
21:25 09 Чер 2019

Підсумок передвиборчого тижня: огляд важливих новин

21 липня в Україні повинні відбутися дострокові парламентські вибори.

Підводимо підсумок передвиборчого тижня (3-9 червня), а він був дуже насиченим, адже ціла низка політичних сил презентували свої списки, з якими штурмуватимуть Раду:

👉  Найочікуваніший з'їзд та прізвища. Його навіть перенесли на день, бо бажаючих потрапити у висуванці від цієї політичної сили виявилося забагато. "Слуга народу" оприлюднила 100 прізвищ списку, а також пообіцяла висунути кандидатів на всіх 199 округах. Проте на з'їзді поки назвали тільки 10 мажоритарщиків. До речі, кандидатів ще чекає постпраймеріз

👉 Свої "десятки" для походу в Раду представили "Європейська солідарність" Порошенка, "Голос" Вакарчука, "Сила і честь" Смешка, і "Самопоміч" Садового.

👉 Пошуки щодо об'єднання партії Віталія Кличка "УДАР"  не увінчалися успіхом і вони вирішили не виставляти список на виборах Верховної Ради і сконцентрується тільки на окремих округах

👉 Зато націоналістичні політичні сили об'єдналися на базі ВО "Свобода" для виборів у Раду та оголосили першу двадцятку

👉 Прем'єр Гройсман з "Українською стратегією" веде у Верховну Раду частину депутатів з "Народного фронту" та кількох міністрів зі свого уряду. А ось мажоритарників у них не буде.

👉  "Рух нових сил" Саакашвілі все ж вирішив самостійно йти на вибори

👉  Партія "Опозиційна платформа – За життя" (це там, де Медведчук, Бойко, Рабинович) представила свій список "старих облич"

👉  А ось "Опозиційний блок" (там де Вілкул і ахметовські депутати) для виборів у Раду об'єднався з 4 партіями – "Наші" депутата Євгена Мураєва, "Відродження", партія Геннадія Труханова та Геннадія Кернеса "Довіряй справам" (так звана "партія мерів") і партія "Миру і розвитку"

👉 "Батьківщина" (раптом ви про неї забули) проведе з'їзд партії у понеділок, де обіцяють представити свій список кандидатів в народні депутати. 10 червня також свою команду представить політична партія "Громадянська позиція" Гриценка

👉  Вишенька на торті – Поплавський очолив виборчий список Аграрної партії України

👉 Щодо організаційних питань – ЦВК встигне надрукувати виборчі бюлетені, в уряді пришвидшили тендери

👉 І все було б добре, якби не Конституційний суд. Бо може виявитися, що всі з'їжджалися дарма. 11 червня КСУ має розпочати розгляд подання депутатів "Народного фронту" щодо незаконності указу Зеленського щодо розпуску Верховної Ради. Якщо суд визнає указ неконституційним – вибори 21 липня будуть скасовані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: