fbpx
Сьогодні
12:09 07 Чер 2019

Прокуратура оскаржить рішення суду щодо звільнення з-під варти підозрюваного у вбивстві "Сармата"

Генеральна прокуратура України оскаржить рішення суду про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві "Сармата", якого звільнено з-під варти з одночасним обранням запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляє  прес-служба ГПУ.

"Зважаючи на наявність прямих доказів, які підтверджують участь підозрюваного в організації вбивства Віталія Олешка, на судове рішення Генеральною прокуратурою України готується апеляційна скарга", – заявили у ГПУ.

У ГПУ нагадали, що у четвер, 6 червня, Печерський районний суд Києва розглянув клопотання слідчого Національної поліції про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою громадянину, якому вручено повідомлення про підозру у вбивстві громадянина Віталія "Сармата" Олешка.

За результатами розгляду, у задоволенні клопотання слідчого відмовлено, підозрюваного звільнено з-під варти з одночасним обранням запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з покладенням на нього процесуальних обов'язків, у тому числі використання електронного засобу контролю, вказали у Генпрокуратурі. 

Нагадаємо, "Сармата" вбили 31 липня 2018 року у подвір'ї його будинку у Бердянську на очах у його дружини та друга. Через це затримали п'ятьох осіб, причетних до скоєння злочину. Усім підозрюваним обрали запобіжні заходи – тримання під вартою. У вересні відбулося затримання ще декількох осіб, які обґрунтовано підозрюються у причетності до скоєння резонансного вбивства.

Також у вересні затримали одного з підозрюваних в замовленні та організації вбивства Олешка.

У грудні у міжнародному аеропорту "Харків" затримали жителя Дніпра при спробі перетину кордону. Перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що затриманий обґрунтовано підозрюється у замовленні вбивства Олешка. Він додав, що новий затриманий – бізнесмен, який планував розширення бізнесу в Бердянську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: