fbpx
Сьогодні
14:46 06 Чер 2019

У Києві демонтують 137 незаконно встановлених літніх майданчиків біля кафе

З початку літа Департаментом міського благоустрою видано 25 доручень на демонтаж 137 літніх майданчиків при закладах харчування, що були розміщені на території Києва у незаконний спосіб. На сьогодні вже демонтовано 58 таких об'єктів.

Про це заявив керівник Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

У теплу погоду літні тераси особливо популярні серед відвідувачів київських ресторанів та кафе. Цілком логічним є бажання мешканців міста насолодитись їжею та напоями на свіжому повітрі. Але, подбавши про комфорт своїх клієнтів, власники закладів харчування не врахували інтереси пішоходів. Так, літні майданчики при кафе та ресторанах є джерелом незручностей і перешкод для пішоходів. Є тераси, що встановлені за усіма нормами та вимогами Правил благоустрою. А є й такі, що всупереч усім нормам, займають майже весь тротуар, і пішоходи мають обходити такі спорудження у кращому випадку газонами, а в гіршому – виходити на проїзджу частину, ризикуючи своїм життям та здоров'ям.

"Правилами благоустрою передбачено, що мінімальний прохід для пішоходів на тротуарі має становити не менше 50% від ширини тротуару. Тобто, якщо ширина тротуару становить 6 метрів, то зона для пішоходів має бути 3 метри, але не менше 1,8 м. Окрім того, аби не створювали незручності для пішоходів, літні майданчики не мають потрапляти у зони перехресть та розташовуватись біля виходів з метро", – зауважив Тарас Панчій.

В електронній базі КП "Київблагоустрій" обліковується 987 літніх майданчиків, з яких 324 розміщено на столичних вулицях згідно із Правилами благоустрою, мають пакет дозвільної документації та сплачують внески до міського бюджету.

"Для боротьби із недоброчесними підприємцями, які розширюють свої заклади харчування до зон обмеження, інспекторами благоустрою спільно з поліцією вживаються усі заходи, аби усунути такі порушення. Київ є унікальним містом у прозорості висвітлення відомостей щодо діяльності того чи іншого об'єкта, який розташовано на столичній території. Це значить, що кожен може зайти на сайт містобудівного кадастру та перевірити законність розміщення будь-якого об'єкта на київських вулицях, ввівши точну адресу. Та, відповідно, поскаржитись на гарячу лінію 1551", – підбив підсумки Тарас Панчій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: