fbpx
Сьогодні
19:32 06 Чер 2019

Парламент рекомендував місцевим радам вшанувати Левка Лук’яненка в назвах вулиць і парків

Верховна Рада підтримала постанову про увічнення пам'яті Борця за незалежність України, Героя України Левка Лук'яненка. За неї проголосували 239 депутатів.

Парламент рекомендує місцевим радам увічнити пам'ять про автора Акту проголошення незалежності України Левка Лук'яненка в назвах вулиць, площ та скверів, навчальних та культурних закладів. Також Рада рекомендує встановити пам'ятні знаки на честь одного з батьків української державності, пише Рубрика.

Крім того, рекомендується Національному банку України виготовити пам'ятну монету, присвячену Левку Лук'яненку, а Міністерству освіти і науки України забезпечити проведення заходів, присвячених життю та діяльності Лук'яненка.

7 липня 2018 року помер відомий український дисидент, співзасновника Української Гельсінської групи, автора Акту проголошення незалежності України, Герой України Левко Григорович Лук'яненко.

17 грудня 2018 року Івано-Франківська міська рада перейменувала вулицю Мельничука в центрі міста на честь Левка Лук'яненка. Ініціативи щодо гідного вшанування засновника сучасної української державності у форматі петицій та громадських ініціатив були у Києві та багатьох обласних центрах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: