fbpx
Сьогодні
22:14 05 Чер 2019

У КСУ надали докази існування коаліції

Коаліція "Європейська Україна" юридично і фактично існувала у Верховній Раді VІІІ-го скликання, тому президент не мав права достроково припиняти повноваження парламенту.

Про це повідомили народні депутати фракції "Народний фронт" Андрій Тетерів та Ігор Алексєєв на брифінгу біля Конституційного суду, повідомляє прес-служба партії.

"Хочу ще раз підкреслити важливу і принципову річ, що в коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді VІІІ-го скликання, яка складалася як з депутатських фракцій, до якої також входили позафракційні народні депутати, за весь час її існування, тобто з моменту формування у листопаді 2014 року, і з фактично припинення в травні 2019 року, ніколи не було менше депутатів від більшості, тобто 226 народних депутатів ", – підкреслив він.

"Саме тому ми вважаємо, що указ президента про розпуск парламенту був прийнятий неконституційно, оскільки після оголошення про припинення існування коаліції за Конституцією є термін на формування нової коаліції", – сказав він.

Алексєєв підкреслив, що на момент видання указу про розпуск ВР відповідний термін не закінчився.

"Тому ми додатково аргументуємо нашу позицію судді-доповідачу. Звичайно, ми цю позицію будемо пояснювати безпосередньо під час слухань у Конституційному суді", – запевнив депутат.

"Ще раз хочу звернутися до президента Зеленського із закликом бути гарантом Конституції, на якій присягав перед народом. Завдання президента – забезпечувати, щоб Україна була країною верховенства права для кожного – від рядового громадянина до чиновників вищої ланки", – заявив Тетерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: