fbpx
Сьогодні
12:03 05 Чер 2019

Кернес обіцяє найближчим часом відновити бюст Жукова у Харкові

Мер Харкова Геннадій Кернес відреагував на точку зору президента Володимира Зеленського щодо знесення погруддя маршала Жукова, що відбулося 2 червня.

Про це повідомляє прес-служба харківського міського голови.

Кернес подякував Зеленському за те, що він довірив харківській владі вирішити правову колізію, пов'язану зі знесенням пам'ятників радянським діячам і перейменування вулиць. Мер Харкова нагадав, що ім'я Жукова було присвоєно проспекту ще в 1990 році, до 45-річчя Перемоги. П'ятьма роками пізніше на цьому проспекті з'явився бюст маршала.

"Коли в Україні почалася декомунізація, ім'я Жукова потрапило під політичну заборону. Одночасно з цим Харківська міськрада отримала безліч звернень, під якими стояли десятки тисяч підписів з проханням не перейменовувати проспект Жукова: харків'яни пам'ятають і цінують роль маршала у визволенні міста", – повідомив Кернес.

У зв'язку з цим, харківський голова заявив, що погруддя маршала Жукова буде відновлено найближчим часом. А питання про перейменування проспекту імені генерала Григоренка на проспект імені маршала Жукова буде винесено на найближчу сесію Харківської міської ради, що відповідає українському законодавству. При цьому станція метро, яка раніше носила ім'я маршала Жукова, залишиться з нинішньою назвою "Палац спорту".

"Впевнений, що у цьому питанні правда на боці більшості харків'ян, які воліють висловлювати свою позицію цивілізовано – без вандалізму, зіткнень, газових балончиків та інших атрибутів революційної доцільності. Час вже повертатися з Майданів до здорового глузду і правового поля і не сварити людей між собою", – йдеться в заяві харківського мера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: