fbpx
Сьогодні
14:14 05 Чер 2019

Глава Мінекології Семерак вирішив піти у нардепи

Фото Politeka

Міністр екології та природніх ресурсів України Остап Семерак вирішив стати кандидатом на дострокових виборах до Верховної ради України.

Він зазначив, що балотуватиметься у Раду по мажоритарці, передає РБК-Україна.

"Я планую балотуватися у парламент по мажоритарному округу. Є декілька пропозицій, але фінального рішення ще немає. Це пов'язано з тим, що ця компанія дуже швидкоплинна, навіть неочікувана. Адже вибори мали відбутися у жовтні. Ще є два тижні до прийняття рішення", – заявив Семерак.

Він зазначив, що подасть документи про участь у виборах до Центральної виборчої комісії до 20 червня, а на час виборчої кампанії планує відійти від виконання обов'язків міністра.

"Відставка уряду не була підтримана в парламенті. Це означає, що уряд продовжує працювати до формування наступного уряду. Тим часом є інший інструмент, передбачений законом "Про вибори народних депутатів України". Він дає можливість брати виборчу відпустку і працювати на виборчому окрузі для того, щоб вага посади не впливала на хід виборчої кампанії. Я скористаюсь цим інструментом, але це буде можливо лише після реєстрації мене як кандидатом. Тоді будуть підстави для такої відпустки", – пояснив глава Мінекології.

Раніше повідомлялося, що міністр культури Нищук буде балотуватися в Раду.

Також Омелян не виключає участі у парламентських виборах.

Нагадаємо, Клімкін розповів про свій пошук команди для подальшої участі в політиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: