fbpx
Сьогодні
19:46 04 Чер 2019

Зеленський: ми готові до переговорів з Росією

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до переговорів з Росією.

Про це він заявив в ході спільного брифінгу з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом.

Зеленський зазначив, що для того, щоб почати переговори з РФ необхідно посилити політичну, економічну та військову сфери України.

"Стратегічний курс України для того, щоб отримати повноцінне членство в НАТО… це пріоритет нашої зовнішньої політики. Україна прагне досягти високих стандартів життя, викорінити корупцію та модернізувати державу. Це можливо тільки забезпечивши нашу національну безпеку. Ми готові вести переговори з РФ, ми готові впровадити мінські домовленості, але ми спочатку повинні мати можливість захищати себе і стати сильнішими в економічному, політичному і військовому сенсі", – заявив він.

Зеленський Столтенберг

Фото АПУ

Зеленський подякував за підтримку, яку НАТО надає Україні. За його словами, російська агресія залишається викликом євроатлантичній безпеці.

Він також подякував Альянсу за рішення про посилення чорноморської безпеки, наголосивши, що "курс України на повноправне членство в ЄС та НАТО закріплений в Конституції".

Президент говорив англійською.

На початку виступу Зеленський запитав: "In English or in Ukrainian?", на що йому відповіли "As you wish". "I will begin in English", – сказав Зеленський.

Відзначимо, що в ході брифінгу президент іноді переходив на українську, коли відповідав на запитання преси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: