fbpx
Сьогодні
08:47 04 Чер 2019

Смерть 5-річного хлопчика: голова поліції Київщини подав у відставку

Через убивство хлопчика поліцейськими керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини відсторонили від виконання службових обов'язків.

Також голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади у зв'язку із загибеллю 5-річного хлопчика, якого поранили поліцейські у Переяслав-Хмельницькому.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

"Зараз вирішується питання щодо подальшого перебування цих керівників в лавах поліції", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрювані у смертельному пораненні 5-річного Кирила патрульні затримані і поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

"Поліція доклала максимальних зусиль у збиранні доказів для слідчих попри те, що самі підозрювані особи – не сприяють слідству", – розповідають у департаменті.

Голова Нацполіції Сергій Князєв під час спілкування з журналістами біля будівлі МВС у Києві повідомив, що Ценов просить керівництво Нацполіції направити його у зону проведення операції Об'єднаних сил.

"Я, як очільник поліції Київської області несу відповідальність за дії підлеглих, тому я звернувся до голови Нацполіції з рапортом про відсторонення мене із займаної посади та прошу направити мене у найтяжкішу точку нашої держави, а саме місця проведення ООС", — сказав він.

Його орган "максимально сприятиме розслідуванню цієї трагедії" і він особисто "розраховує на найжорсткіше покарання для винних".

На запитання щодо перекваліфікації статті у справі голова Нацполіції відповів: "Це питання до ДБР".

Раніше стало відомо, що 5-річний хлопчик з Переяслав-Хмельницького, поранений поліцейськими, помер у лікарні.

Пізніше Луценко повідомив, що правоохоронці перекваліфікували підозру поліцейським, які стріляли у дитини в Переяслав-Хмельницькому, на умисне вбивство.

Зеленський пообіцяв покарати винних у смерті дитини в Київській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: