fbpx
Сьогодні
13:56 03 Чер 2019

Офіційно: Зеленський призначив прес-секретарем журналістку Мендель

Президент Володимир Зеленський видав указ про призначення прес-секретаря глави держави.

Указ №350/2019 опублікований на сайті президента.

"Призначити Мендель Юлію Володимирівну прес-секретарем президента України", – сказано у документі.

Юлії Мендель 32 роки. Вона навчалася журналістиці в Києві, брала участь у тренінгу для журналістів у Єльському університеті в США, працювала на телеканалах ICTV, "Еспрессо-ТВ" та "Інтері". Кілька років як журналіст співпрацює з The New York Times. Писала для українського Forbes і американського Politico.

Раніше Мендель розповіла для theБабель, що надіслала резюме на конкурс прес-секретаря Зеленського наступного дня після його оголошення — 1 травня.

За її словами, HR поставила ще кілька питань: чому дівчина обрала журналістику, чи не розгублюється під час публічних виступів, чи може швидко реагувати на питання і чи знає, що можуть запитувати журналісти.

За кілька днів після телефонної співбесіди Мендель отримала електронною поштою надіслали тестове завдання. Треба було записати відеозвернення до українців з нагоди 8–9 травня — 74-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі.

"Щоб написати промову, я переглянула звернення багатьох політиків за кілька років і відштовхнулася від того, як святкували цей день в різних країнах у 1945 році. Закінчила звернення словами подяки тим, хто зараз воює за Україну", — розповіла Мендель.

У конкурсі взяли участь близько чотирьох тисяч осіб. У фінал вийшли троє, з ким особисто спілкувалися Зеленський і члени команди з АП. Претендентам влаштували імпровізовану прес-конференцію з несподіваними запитаннями українською та англійською мовами. Оцінювалися розуміння політичного контексту в Україні та світі, стресостійкість, світоглядні позиції, почуття гумору та швидкість реакції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: