fbpx
Сьогодні
08:44 03 Чер 2019

Об'єднання "За життя" та "Опоблоку": стало відомо, хто може очолити список на виборах

"Опозиційний блок" та "Опозиційна платформа – За життя" можуть об'єднатися перед достроковими виборами у Верховну раду. 

Про це пише РБК-Україна.

Відзначається, що якщо домовитися все ж вдасться, об'єднання, найімовірніше, відбудеться на базі "Опозиційної платформи – За життя". На цьому, за інформацією видання, наполягають в "Опоплатформі". В "Опоблоці" готові прийняти цю умову. В такому випадку, як стверджують співрозмовники, об'єднану партію в парламент першим номером у списку поведе Вадим Рабинович. З огляду на великий медіаресурс, сконцентрований у "акціонерів" двох партій, їхній проект може поборотися за одну з найчисельніших фракцій у наступному парламенті.

На даному етапі сторонам вдалося погодити квоти у спільному проекті, що підтверджують співрозмовники видання у двох таборах. Згідно з рамковими домовленостями, частки будуть розподілені порівну на трьох. Квота кожної з груп – групи Ахметова і Новинського, групи Льовочкіна і Бойка, і групи Рабіновича і Медведчука – складе приблизно 33%, стверджує джерело видання, близьке до керівництва "Опоплатформи".

"Погоджуючи список, по суті, проходили окремо по кожній взятій кандидатурі. Крім того, групі Ахметова відійде більшість по мажоритарці, більшість кандидатів від "Опоплатформи" будуть висунуті саме за їхньою квотою", – говорить співрозмовник, близький до керівництва "Опоплатформи".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: