fbpx
Сьогодні
13:04 03 Чер 2019

Баканов заявив, що готовий очолити СБУ, та відповів, чи публікуватиме свою декларацію

Перший заступник голови Служби безпеки України – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Іван Баканов заявив, що готовий очолити Службу, якщо Верховна Рада ухвалить відповідне рішення.

Про це він заявив під час свого брифінгу, передає 112 Україна.

"Від мене це питання (призначення на посаду голови СБУ, – ред.) не залежить – воно залежить від Верховної Ради України. Якщо вона затвердить мою кандидатуру, то буду головою СБУ", – сказав Баканов.

Водночас він заявив, що йому поки невідомо, чи внесено подання про призначення керівника СБУ до парламенту.

Також Баканов заявив, що поки що не подав декларацію, але планує це зробити. 

"Відповідно до закону я не повинен подавати декларацію. Якщо будуть зміни – то, звісно, я подам відповідну декларацію. Скажу чесно, перше, що я намагався зробити, – це опублікувати відповідну свою декларацію, але мені пояснили, що якщо ви людина цивільна були, то в принципі вам не потрібно хвилюватися, але врахуйте той факт, що в службі працюють люди, які безпосередньою стикаються з ворогом кожного дня", – заявив Баканов.

В той же час він заявив, що незабаром все-таки планує опублікувати свою декларацію.

"Згодом я думаю, що все-таки таку декларацію я опублікую. В принципі мені скривати нема чого, реєстри відкриті і ви самі можете подивитись, що в мене є, потім згодом зіставити, що в мене було. Вони не залишаться прихованими, вони не публікуються у відповідності до закону для громадськості, але ці декларації здаються і вони, відповідно, є у СБУ", – додав Баканов.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський призначив Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки України – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ 22 травня.

Іван Баканов працював керівником ТОВ "Квартал 95". Також він очолює партію "Слуга народу" з 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: