fbpx
Сьогодні
14:59 02 Чер 2019

Розслідування нападів на активістів гальмується на перших стадіях, - нардеп

Місцеві активісти критикують співробітників органів місцевої влади, місцевої поліції та прокуратури, а після здійснення нападу на цих активістів справи розслідують співробітники цієї ж поліції та прокуратури. В цьому головний конфлікт інтересів, і мова про об'єктивне розслідування йти не може.

Про це заявив народний депутат Мустафа Найєм на дипломатичному сніданку "Напади на громадських активістів", організованого Реанімаційним Пакетом Реформ.

"Головна наша вимога – перенаправити розслідування справ нападів на активістів, які критикували поліцію та прокуратуру у регіонах, – від місцевого правоохоронного рівня до національного", – додав він.

Напади на активістів є не поодинокими випадками, а проявами організованої злочинності, до якої входять місцеві політики, поліцейські та співробітники прокуратури, а у деяких випадках їх "покривають" політики національного рівня.

"Розслідування нападів на активістів гальмується на перших стадіях: правоохоронці втрачають певні докази у справах, не допитують тих людей, яких самі активісти називають нападниками на себе", – говорить народний депутат.

Також є багато незареєстрованих нападів на активістів, адже вони не завжди звертаються до органів правопорядку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: