fbpx
Сьогодні
09:01 02 Чер 2019

Партія Зелених України оголосила про участь в парламентських виборах

Фото: greenparty.ua

Лідер Партії Зелених України Віталій Кононов під час громадського форуму «Зелена хвиля», що відбувся 1 червня у Національному ботанічному саду ім. М. Гришка, заявив, що на з'їзді ПЗУ було прийнято рішення щодо участі партії у дострокових виборах до Верховної Ради.

Про це повідомляється на сайті партії.

«Україна нині в зоні турбулентності. Більшість громадян віддали перевагу кардинальним змінам у суспільстві і ми поділяємо думку про необхідність деолігархізації країни і справедливий розподіл матеріальних благ. Партія Зелених України йде на парламентські вибори, щоб захистити майбутнє українців. Ми живемо не в світі залишеному нам батьками, а в світі позиченому у наших дітей та онуків» – наголосив Кононов.

На думку учасників Форуму, сьогодні Зелена ідеологія – це не лише питання екології, а й кризові питання, що виникли у зв'язку з російською анексією Криму та окупацією Донбасу, загроза екологічних катастроф, безробіття і, як наслідок, трудова міграці.

Під час проведення Форуму сформувалась консолідована позиція, що нині саме «зелена ідея» здатна насправді об'єднати партіїукраїнське суспільство та сприяти вирішенню актуальних проблем.

Зазначається, що очевидним є запит українського суспільства на очищення влади від корупційного «бруду», на формування нового політичного простору, в якому будуть присутні безумовні цінності, відбуватиметься прозора конкуренція ідей та пропозицій.

Спікери форуму не оминули й важливі економічні аспекти. Зокрема, Зелені виступають за введення безумовного базового доходу.

«Головне завдання держави -забезпечити із введенням ББД стабільний рівень життя. Адже ББД – це та соціальна концепція, що передбачає регулярну виплату певної суми грошей кожному громадянинудержави, незалежно від рівня доходу і без необхідності виконання роботи, незалежно від віку» – зазначив заступник голови ПЗУ Олександр Зіскін.

Партія Зелених України – одна із найстаріших партій в Україні. Як екологічна політична партія створена у вересні 1990 року, офіційно зареєстрована у травні 1991 року. Вищим органом партії є з'їзд. В період між з'їздами роботу партії спрямовує центральна коордиційна рада. Голова ЦКР – Віталій Кононов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: